Naslovna

Vrijednost dva nova vozila hitne pomoći milijun i 100 tisuća kuna

POŽEGA Danas su predstavljena dva nova vozila hitne medicine u našoj županiji u dvorištu zgrade Doma zdravlja. Svečanoj primopredaji ključeva sudjelovali su župan Alojz Tomašević, saborski zastupnik Franjo Lucić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Mato Matijević i medicinski tehničari te doktori kojima će nova vozila uvelike pomoći pri pristupanju unesrećenima.

 

01

"Radi se o vozilima koji podižu standard na području Hitne medicine u našoj županiji. Vozila su opremljena 4x4 pogonom i 204 konjske snage, oprema unutra je sukladna najvišim standardima Europske unije te Požeško-slavonska županija s ovakvim vozilima može stajati uz korak s bilo kojim europskim gradom u standardu kojeg Hitna medicina treba", rekao je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Fabijan Barišić.

03

Vrijednost svakog vozila je 550 tisuća kuna od čega je županija sudjelovala s 750 tisuća kuna, a Zavod za hitnu medicinu s ostatkom iznosa od 350 tisuća kuna svojih sredstava. Gospodin Barišić ističe da PSŽ ovime podiže standard zbog najkvalitetnije stručne medicinske pomoći.

04

 "Trenutno raspolažemo sa sedam vozila hitne pomoći od čega je pet Fordova i dva Volkswagena. Za potrebe timova u Požegi, Pakracu i Pleternici. Zavod za hitnu medicinu u ovom trenutku ima 50 zaposlenih djelatnika, a u narednom razdoblju od 15 dana zaposliti ćemo još 15 djelatnika. Razlog tome je osnivanje tima 2 u Pleternici i novog tima u Pakracu", dodao je za kraj ravnatelj Barišić.

05

 "Ponosni smo i sretni jer je naša županija dobila dva izuzetno moderna vozila i možemo reći da niti jedan stanovnik naše županije, ako mu se nešto dogodi, neće biti u situaciji da se do njega ne može doći. Ovako uređena vozila u Hrvatskoj ima možda još jedna ili dvije bolnice, međutim, zbog 277 naselja koje naša županija ima, prepoznali smo da je ovakvo vozilo neophodno za brigu i zdravlje naših građana te za pomoć unesrećenima", rekao je župan Tomašević.

06

 "Ponosni smo što smo uz skroman proračun koji imamo uspjeli sufinancirati ova vozila i zahvaljujemo se Zavodu za javno zdravstvo na potpori. Trenutno je u tijeku natječaj gdje preko županije želimo pribaviti kompletnu opremu koncesionarima za pitanje zdravlje te našu županiji podići na još višu razinu. Sve ono što je potrebno i važno, briga za zdravlje, pomoć unesrećenima, mi s ovim vozilima poboljšavamo uvijete i kvalitetu da u što kraćem vremenskom roku možemo pomoći spasiti život", dodao je za kraj gospodin Tomašević.

07

 

© 2019 Zavod za hitnu medicinu Požeško-slavonske županije. All Rights Reserved.